ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Το Οροπέδιο Λασιθίου είναι από τις λίγες περιοχές της Κρήτης ή της Ελλάδας που οι τέσσερις εποχές του χρόνου είναι έντονα διακριτές.

Κάθε εποχή έχει την ιδιαιτερότητα της και έχει να προσφέρει κάτι μοναδικό και ξεχωριστό στον επισκέπτη.

Γι’ αυτό τον λόγο το Λάσινθος είναι ανοιχτό όλο το χρόνο προσφέροντας στους επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους, έναv ιδανικό προορισμό περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και δημιουργικής ψυχαγωγίας.

Εντός Αγροκτήματος
Εντός του αγροκτήματος, οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στα 200 στρέμματα του οικολογικού πάρκου, να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε όλες τις αγροτικές δραστηριότητες του πάρκου ενώ τους δίνεται η δυνατότητα να ασχοληθούν ενεργά με την περιποίηση των ζώων.

Μπορούν να παρακολουθήσουν την παραγωγή τυριού, μελιού, κρασιού καθώς επίσης και τη διαδικασία αποξήρανσης και τυποποίησης των αρωματικών φυτών.

Επίσης μια πολύ ενδιαφέρουσα δραστηριότητα για τους μικρούς φίλους είναι η κατασκευή κεραμικών (πιάτα, ποτήρια, βάζα, κ.α.) στο εργαστήρι της πλατείας.

Οι αθλητικές δραστηριότητες που προσφέρει το Λάσινθος είναι ποδόσφαιρο 5x5, μπάσκετ, βόλεϊ, κολύμβηση, τοξοβολία, ιππασία, και ποδήλατο βουνού ή πεζοπορία στην φύση σε ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια γύρω από το αγρόκτημα.


Εκτός Aγροκτήματος
Εκτός του αγροκτήματος, ο επισκέπτης μπορεί να ξεναγηθεί στην ευρύτερη περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου, όπου προσφέρεται και για τον πιο απαιτητικό επισκέπτη, για τον λόγο ότι προτείνονται ποικίλες εναλλακτικές ή ειδικές μορφές τουρισμού όπως, ο οικολογικός, ο θρησκευτικός, ο πολιτιστικός και ο αθλητικός τουρισμός, και η παρακολούθηση των πουλιών.

Συνεπώς εκτός από τη φυσική του ομορφιά με τους χιλιάδες μύλους του έχει να μας αναδείξει:

Σημαντικά σπήλαια, όπως τo Δικταίον Άντρον, το Καρφί, το Σπήλαιο της Περιστεράς και το Κρόνιον ή Σπήλαιο Τράπεζας, Αρχαιολογικά μνημεία, όπως την Ιερά Μονή Κρουσταλλένιας, την Ιερά Μονή Βιδιανής, τον Άγιο Ιωάννη τον Μεσοκαμπίτη και το Άγιο Πνεύμα στο Λιμνάκαρο, και Μουσεία, όπως το Κρητικό Λαογραφικό Μουσείο Αγίου Γεωργίου, το Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Βιδιανή.

.